U Virovitici do kraja godine projekti vrijedni čak 500 milijuna kuna: Radi se na 10 gradilišta, očekuje se otvaranje 30-ak novih

U Virovitici su, do svibnja, realizirane investicije vrijedne 39 milijuna kuna, otvoreno je 10 gradilišta s projektima ukupne vrijednosti od čak 250 milijuna, a do kraja ove godine se očekuje otvaranje još 30-ak novih gradilišta, što će rezultirati investicijama vrijednim oko 500 milijuna kuna.

„Trenutno u gradu završavamo radove u vrijednosti oko 21 milijun kuna uloženih u energetsku obnove Gimnazije Petra Preradovića, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, zgrade Dječjeg vrtića 2, 3 i 4. Radi se na zgradi COOR-a i sportske dvorane, projektu vrijednom 78 milijuna kuna, što je preko 100 milijuna kuna uloženih u dvije godine u infrastrukturu za naše najmlađe. Uzevši u obzir sve investicije koje se trenutno realiziraju na području grada, definitivno možemo reći da se nikada u povijesti nije toliko ulagalo u tako kratkom vremenskom razdoblju. S aktivnostima intenzivno nastavljamo i dalje. Očekuje nas obnova dvorane Tehničke škole, nova dječja igrališta, prometni poligon“, poručio je gradonačelnik Ivica Kirin za icv.hr.

Uz to, u suradnji sa županijom pripremaju ulaganja u školske objekte – ukupno će se izdvojiti 130 milijuna kuna. Tako će se izgraditi nova glazbena škola, vrijedna 25 milijuna kuna, treća osnovna škola vrijedna 80 milijuna kuna... U planu je i izgradnja novog učeničkog doma, a gradonačelnik Kirin je najavio i kako će krenuti s realizacijom projekta gradskih bazena.

„Naš grad je grad prijatelj djece i našim najmlađima konkretnim financijskim pomoćima pomažemo od rođenja do završetka fakulteta. Naravno, tu je i ulaganje u projekte i infrastrukturu za djecu i mlade, kao i financijska izdvajanja za rad sportskih klubova u koje su uključena u prvom redu djeca. Izuzev ulaganja u izgradnju školskih i sportskih objekata te dječjih igrališta, Grad Virovitica za potrebe svojih najmlađih sugrađana godišnje izdvoji preko 13 milijuna kuna“, poručio je gradonačelnik Kirin za icv.hr.

Gradonačelnik Kirin istaknuo je i kako je na natječaju prošao projekt Sirane, vrijedan 40 milijuna kuna. „Uz nova radna mjesta on će svakako doprinijeti oživljavanju stočarstva, kao i konkurentnosti naših stočara. Polaganje kamena temeljca za izgradnju Sirane čeka nas u vrlo kratkom roku“, rekao je. (gradonačelnik.hr/J.L., www.icv.hr)