U Zagrebu 22 posto više noćenja, najviše gostiju iz Južne Koreje

Izvor: infozagreb.hr

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u travnju je posjetilo 82.945 posjetitelja koji su ostvarili 150.863 noćenja. U odnosu na travanj 2015. godine, ove brojke predstavljaju porast od 10 posto u dolascima i čak 22 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, Bugarske, SAD-a i Njemačke. Ukupno je u Zagrebu u prva četiri mjeseca boravilo 232.987 gostiju, koji su ostvarili 438.492 noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima.

Imajući u vidu brojne uspjehe koje naš grad bilježi u području turizma, TZGZ u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 6. godinu za redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Ove godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, 9. svibnja, finalno predstavljanje projekata održat će: Zdravstveno učilište, Druga ekonomska škola, Škola za cestovni promet, Poštanska i telekomunikacijska škola te Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića.

Prateći interese mlade populacije, uz potencijale koje Zagreb ima kao turistička destinacija, Turistička zajednica grada Zagreba očekuje daljnji nastavak rasta zagrebačkog turizma i  gospodarskog razvoja našeg grada. (Turistička zajednica Grada Zagreb)