Karlovac: EU sredstvima educirat će 25 nezaposlenih osoba

Grad Karlovac počeo je s provođenjem projekta „Učimo, radimo, živimo“, financiranog sa 541 tisuću kuna iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će trajati do rujna 2020. godine, a jačat će stručna znanja 25 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina.

Učit će pisati životopis, komunicirati s potencijalnim poslodavcima, pisati zamolbu za posao i slično. Projektom će se jačati i kapaciteti pet stručnjaka iz sektora socijalnog rada koji svakodnevno rade  s nezaposlenim osobama kako bi što bolje pomogli nezaposlenim osobama uključiti se na tržište rada. U projektu će Grad surađivati s Centrom za socijalnu skrb Karlovac, Savezom udruga osoba s invaliditetom i Ženskom grupom Karlovac „Korak“. U projektu je vrlo važna i kampanja senzibiliziranja javnosti o ovoj temi.

- Ovim projektom dokazujemo našu društvenu i socijalnu osjetljivost i detektiramo probleme koji se pojavljuju u društvu. Činjenica je da postoje marginalizirane skupine ljudi kojima je potrebna dodatna pomoć, ali isto tako stručnjaci koji se njima bave a trebaju dodatna znanja za svoj rad. Ovaj projekt upravo to i objedinjuje, izjavila je između ostalog prilikom predstavljanja projekta zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. (Grad Karlovac)