Udruga mladih Koprivnice organizira čuvanje djece prije i poslije nastave

Udruga mladih Koprivnice od ove školske godine organizira čuvanje djece prije ili nakon nastave. Program je namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole.

Za djecu brinu članovi UMKo-a pedagoške struke, a čuvanje djece organizirano je prije i poslije nastave tijekom cijele školske godine. – Radi se o čuvanju djece na principu dnevnih boravaka u školi. I kod nas klinci dolaze poslije ili prije škole, ovdje imaju dva obroka, pišu zadaću i druže se s vršnjacima. Nakon dolaska kući, ostaje im još puno slobodnog vremena za druženje s obitelji i slobodne izvanškolske aktivnosti – rekao je predsjednik UMKo-a Gordan Knežević.

Čuvanje djece organizirano je prostoru Kluba Hello, a za djecu iz Osnovne škole „Braća Radić“ organiziran je prijevoz. Za mališane iz preostale dvije koprivničke osnovne škole organizirana je pratnja prvih dana nastave te vožnja u slučaju lošeg vremena.

-Susretali smo se s dosta roditelja koji rade i koji nemaju rješenje za čuvanje klinaca. Ovakvo nešto ne postoji u našem gradu i odlučili smo se upustiti u taj pothvat. Mlada smo ekipa, možemo djeci pomoći sa zadaćom i isplanirati im kvalitetno i, njima najvažnije, zabavno provedeno vrijeme dok čekaju da im roditelji završe s poslom – dodao je predsjednik Udruge.

Ovisno o interesu, moguće je organizirati i čuvanje u poslijepodnevnim satima za djecu čiji roditelji rade popodne. Zainteresirani roditelji sve informacije mogu dobiti 098/466-050. (Grad Koprivnica)