Umag: 2,5 milijuna kuna za rekonstrukciju centralnog vrtića

U sklopu projekta „Umag-grad djece 2010.-2020.“, koji obuhvaća izgradnju i/ili rekonstrukciju svih 17 zgrada umaških predškolskih i školskih ustanova, kao i uređenje igrališta i parkova, započela je rekonstrukcija centralnog vrtića za koju je Grad izdvojio 2,5 milijuna kuna, dok Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinancira troškove od 668 tisuća kuna.

Projekt, koji obuhvaća obnovu unutarnjih prostorija dječjeg vrtića, krenuo je još u lipnju te će se dovršiti do prosinca ove godine. Istovremeno, započela je i obnova vanjske fasade, odnosno izrada energetski učinkovite fasade, obnova krovišta te izgradnja nove plinske kotlovnice kao ekološki prihvatljive solucije. Projektom je obuhvaćeno i kompletno uređenje okoliša i igrališta.

Kontinuiranim i sustavnim ulaganjem u odgojno-obrazovnu infrastrukturu, Grad Umag stvara novi standard odgoja i obrazovanja. Podsjetimo, Grad Umag će prijaviti na natječaj projekt izgradnje nove odgojno-obrazovne ustanove u Murinama, kao i dječjeg igrališta na području MO Sv. Marija na Krasu. Očekivana bespovratna europska sredstva uložit će se u izgradnju novog vrtića u Murinama, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 7.522.000,00 kuna, i dječjeg igrališta Lokvini-Kmeti-Šaini, za koje će se izdvojiti gotovo 230 tisuća kuna.

„Tradicija svakog naselja je povijesno bogatstvo koje trebamo očuvati, a ulaganje u nove škole, vrtiće i nova dječja igrališta je ulaganje u budućnost i razvoj svakog našeg naselja, što je najbolji dokaz našega rada i skrbi o najmlađima“, poručeno je iz Grada. (Grad Umag)