Umag: Mala škola plivanja za stotinjak vrtićanaca

I ove su godine Dječji vrtić i jaslice “Duga” te Talijanski dječji vrtić “Girotondo”, u suradnji s hotelskom kompanijom Istraturist Umag d.d., organizirali malu školu plivanja gdje su predškolci koji pohađaju sportski program centralnog umaškog vrtića, krenuli sa savladavanjem  plivačkih vještina. Škola plivanja započela je 1. veljače o.g., a odvija se za svaku grupu jednom tjedno u jutarnjim satima u hotelu Sol Garden Istra te će trajati sve do travnja o.g..

Velik interes vrtićke djece dokazuje zavidna brojka od 100-tinjak mališana. Školu plivanja koordinira profesor kineziologije Saša Rupena, koji čini i stalni sastav stručnog osoblja naših vrtića, uz pomoć trenera i predškolskih odgajateljica.

„Tijekom ovih susreta djece s bazenom, treneri će raditi na upoznavanju s okruženjem, oslobađanju djece od straha od vode i bazena, djeca će usvojit osnove plivanja, prsnu i kraul tehniku plivanja, igre u vodi i igre na suhom. Svaka će skupina imati pet posjeta bazenu.“ izjavila je ravnateljica Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“  Marija Adamović.

„Prvi je sat prošao bolje od očekivanog. Djeca su bila entuzijastična i zadovoljna prvim satom škole plivanja, tijekom kojeg su se upoznavali s okruženjem te privikavali na vodu. Štoviše, na kraju sata, većina djece je teška srca izlazilo iz bazena, a oni koji su na samom početku imali strah od vode, uspješno su ga prebrodili.„ izjavila je ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića „Girotondo“ Ondina Šimičić.

Ovaj kratki tečaj plivanja dobar je uvod u pravu, dvotjednu školu plivanja koju početkom ljeta vrtići organiziraju za sve zainteresirane predškolce kod Vila Rite, u prirodnom, morskom okruženju. (Grad Umag)