Umaškim studentima dodijeljeno 46 stipendija i potpora

Uoči Nove godine, točnije 28. prosinca, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegovi zamjenici Ivan Belušić i Mauro Jurman te pročelnik UO za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, dodijelili su umaškim studentima stipendije i potpore za akademsku godinu 2017./2018.

Temeljem javnog natječaja, 39 umaških studenata potpisalo je Ugovor o stipendiranju, dok je 5 potpora u iznosu od 1.000,00 kuna dodijeljeno studentima slabijeg imovinskog stanja.  Stipendija «Niki Fachin», u ukupnom iznosu od 16.000,00 kuna, ove se godine dodjeljuje dvjema studenticama, Heleni Novačić, studentici 1. godine diplomskog sveučilišnog studija logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Jeleni Bošnjak studentici 1. nastavne godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Osim kriterija prema Pravilniku te izvrsnosti prosjeka ocjena, bodovi su studentima dodijeljeni i za postignuća u znanstvenom i stručnom području, sportu, umjetnosti i glazbenom stvaralaštvu na državnim i međunarodnim natjecanjima te za volonterski rad kojeg je Umag, prvi u Istri, uveo u bodovanje.

Prilikom svečanog potpisivanja Ugovora, gradonačelnik i suradnici su brojnim studentima zaželjeli puno uspjeha u daljnjem studiranju. „Obrazovanje je jedini zalog za sigurnu budućnost našeg društva. Zajedno s vama polažemo temelje za sustav kako bi svi mogli odrastati, obrazovati se, raditi i ostati živjeti u Umagu, gradu jednakih mogućnosti za sve.“ naglasio je Bassanese u svom obraćanju te prisutnima zaželio mirne i vesele blagdane te uspješnu i sretnu 2018. godinu.