Uređuju se i postavljaju nova dječja igrališta u Sisku

Djelatnici sisačkog Komunalca posljednjih mjeseci uklanjaju stare i neodgovarajuće sprave na brojnim igralištima u gradu Sisku te postavljaju nove koje su certificirane i usklađene s normama EU. Tako su do sada uređena dječja igrališta u Ulici J. Križanića, Odranskoj, na Trgu Vere Grozaj, u Lađarskoj, kod jezerca u Capragu te u Ulici Kneza Branimira (park fontana) taqko što su stare i dotrajale željezne sprave zamijenjene, dok je na kupalištu Zibel te na igralištu između Hebrangove i Domagojeve dodano još nekoliko sprava. Također je napravljeno i nekoliko novih dječjih igrališta u sklopu malih komunalnih akcija u Galdovačkoj, u Slavonskoj-Pokupljanskoj, Zibelskoj te u Starom gradu.

Neka od njih danas je obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno s direktorom Komunalca Goranom Grošom.

-Obnavljamo stara dječja igrališta, tamo gdje postoji potreba radimo nova dječja igrališta i sve to u suradnji s građanima. Istim tempom nastavljamo i sljedeće godine kada ćemo nastaviti održavati postojeća, ali raditi i nova, ne samo dječja, nego i sportska igrališta. Većina građana u svojim kvartovima želi sportsko igralište poput onog u bivšem MO Eugen Kvaternik koje je svakodnevno u funkciji. Drago mi je da u komunikaciji s građanima vidimo koje su potrebe i vrlo brzo to realiziramo. Jedno takvo igralište je i ovo na Zelenom brijegu, ali i u Starom gradu za koje su nam građani sugerirali da kad dođu do Starog grada djeca se nemaju gdje igrati. Zato smo i tamo postavili novo dječje igralište – rekla je gradonačelnica.

U mjesnom odboru Palanjek uređena je površina za sportsko igralište te je premješteno i uređeno dječje igralište. U planu je premještanje dječjeg igralište u Prelošćici, uređenje sportsko-rekreacijske površine u Gušću, uređenje sportskog igrališta u Madžarima te postavljanje novog dječjeg igrališta u Crncu. (Grad Sisak)