Valpovo: Djeci s teškoćama u govoru besplatan logoped

Djeca s poteškoćama u govorno jezičnoj komunikaciji s područja Valpova od 01. travnja ove godine imati će mogućnost korištenja besplatnih usluga logopeda. Gradonačelnik Matko Šutalo potpisao je, naime, ugovor sa ravnateljem SOS Dječjeg sela Ladimirevci na temelju kojega će Grad Valpovo sufinancirati rad logopeda koji će svoj ured imati u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Usluge logopeda moći će koristit sva djeca s područja grada sukladno njihovim potrebama. Za tu namjenu u proračunu je osiguran ukupan iznos od 80.000,00 kuna.

SOS Dječje selo Ladimirevci pruža usluge organiziranog stanovanja u 16 SOS obitelji i uslugu smještaja u dvije podružnice SOS Zajednice mladih u Osijeku. U okviru svojeg djelovanja SOS Dječje selo provodi brojne socijalne usluge na području cijele Osječko-baranjske županije pod zajedničkim nazivom Program jačanja obitelji, od kojih se naročito ističe stručna pomoć logopeda.

Program stručne pomoći logopeda obuhvaća djecu predškolske i rane školske dobi, odgajateljice, učitelje, stručne suradnike SOS Dječjeg sela Ladimirevci i OŠ Ladimirevci te stručne suradnike Dječjih vrtića s područja Valpovštine.

Uz potporu Grada Valpova u razdoblju od travnja do kraja prosinca ove godine u navedeni program plan je uključiti 30-tak djece predškolske i rane školske dobi, te isto toliko i roditelja, SOS mama i teta, odgajatelja i stručnih suradnika kroz sudjelovanje u edukacijama te savjetodavnom i konzultativnom radu s logopedom. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)