Valpovo: Više od 7 milijuna kuna za gradnju novog vrtića

Dugogodišnja potreba i želja mještana Ladimirevaca za Dječjim vrtićem u svom mjestu mogla bi uskoro biti realizirana. Naime, prenamjenom i rekonstrukcijom zgrade stare škole u Ladimirevcima u područni dječji vrtić dobile bi se dvije velike sobe dnevnog boravka s pripadajućom garderobom i sanitarnim čvorom, te pomoćna kuhinja što bi zadovoljilo boravak za 50-tero djece organiziranih u dvije vrtićke skupine. Otvaranjem područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima bila bi otvorena i tri nova radna mjesta, dvije odgajateljice i jedna spremačica.

Svi radovi na rekonstrukciji i obnovi zgrade stare škole za prenamjenu u zgradu dječjeg vrtića projektirani su i moraju biti izvedeni u skladu s državnim pedagoškim standardom što se posebno kontrolira od strane mjerodavnih institucija kako u fazi idejnog rješenja prije projektiranja tako i u fazi izvođenja radova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.473.366,97 kn, dok će stvarna vrijednost biti poznata tek nakon provedbe postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

Projekt Dječjeg vrtića u Ladimirevcima Grad Valpovo prijavio je na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014.-2020. godine, na podmjeru 7.4.1 gdje je intenzitet potpore prihvatljivih troškova 100%. Projekt se trenutno nalazi u fazi administrativne provjere u kojoj nadležno provedbeno tijelo provjerava potrebitu i dostavljenu dokumentaciju, nakon čega slijede preostale faze postupka ocjenjivanja, te donošenje Odluke o financiranju projekta.

Otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima stvarna je pomoć mladim obiteljima na tom području kao i na području ostalih prigradskih naselja koja gravitiraju Ladimirevcima, te jedna od aktivnih mjera demografske politike koju provodi sadašnja gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom. (Grad Valpovo)