Varaždin: Habuš predlaže novi, manji proračun

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš najavio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak kako će u srijedu Gradskom vijeću predložiti novi, znatno manji proračun za 2017. godinu. Umjesto 262 milijuna kuna prihoda, koliko je planirao u prosincu, Habuš sad izlazi s proračunom od 239,9 milijuna kuna. Podsjetimo, Gradsko vijeće u prosincu je odbilo Habušev proračun, kao i njegov apel da se postigne dogovor oko novog proračuna, pa je donesena odluka o privremenom financiranju, a gradonačelnik je dobio 90 dana za donošenje novog proračuna.

Habuš ističe da će se donošenjem proračuna kakvog predlaže realizirati neki vrlo važni projekti u 2017. godini, poput rekonstrukcije 5. osnovne škole i adaptacije 6. osnovne škole vrijedne preko deset milijuna kuna, izgradnje rotora u Filićevoj i Optujskoj ulici, te izgradnje vrtića u Hrašćici i Kućanu Donjem. Umjesto 262 milijuna kuna prihoda, koliko je planirao u prosincu, Habuš sad izlazi s proračunom od 239,9 milijuna kuna, a rashodi i izdaci predviđeni su u iznosu od 244,8 milijuna kuna. Ima li Habuš dovoljan broj ruku u Gradskom vijeću, doznat će se u srijedu.

Među projektima koji se predlažu u ovom proračunu je sufinanciranje kupnje školskih udžbenika i radnih bilježnica za osnovnoškolce u vrijednosti 1,6 milijun kuna, potom energetska obnova tri vrtića vrijedna 7,1 milijuna kuna, od čega Grad financira 5 milijuna. BGotovo 2,5 milijuna kuna išlo bi za adaptaciju sportskih objekata u prigradskim naseljima, a 8,9 milijuna za dogradnju i adaptaciju OŠ Varaždin... 

Hoće li gradonačelnik ovaj put dobiti podršku gradskih vijećnika, vidjet ćemo već u srijedu.