Varaždin: Otvorena javna rasprava o proračunu za 2017.

Niti tjedan dana otkako je ponovo preuzeo dužnost gradonačelika Varaždina, Ivan Čehok i njegova nova gradska uprava izradili su prijedlog proračuna za 2017. godinu, sa projekcijama za 2018. i 2019., te ga objavili na stranicama Grada, otvarajući tako savjetovanje za javnost. Građani tako u narednih nekoliko dana, zaključno s 19. lipnjem, mogu poslati svoje prijedloge i primjedbe na predloženi proračun, prije nego on bude raspravljen na Gradskom vijeću.

Podsjetimo, Varaždin još uvijek nema proračun za ovu godinu, zbog njegova nedonošenja bivši gradonačelnik Goran Habuš u veljači razriješen dužnosti, a Varaždinom je do izbora upravljala Vladina povjerenica.

U predloženom proračunu, teškom 227 milijuna kuna, ponovo su osigurana sredstva za besplatne udžbenike u osnovnim školama, a preko sedam milijuna kuna predviđeno je za adaptaciju i uređenje dječjih vrtića, odnosno energetsku obnovu i promjenu azbestnih krovišta na vrtićima. Povećana su sredstva za potporu udrugama umirovljenika te za vijeća nacionalnih manjina. Što se prometne infrastrukture tiče, osigurana su sredstva za izgradnju dva rotora. Milijun i pol kuna osigurano je za izgradnju reciklažnih dvorišta, te 2,7 milijuna za poticanje energetske učinkovitosti. Za subvencije poduzetnicima i obrtnicima predviđeno je 3,37 milijun kuna. Čitav proračun dostupan je ovdje. (Grad Varaždin)