Varaždin: Podjelom gradskih stanova protiv odljeva liječnika

Gradsko vijeće Grada Varaždina na svojoj je sjednici u četvrtak prihvatilo prijedlog i preporuku po kojoj će grad osigurati stanove za mlade liječnike koji sada odlaze iz varaždinske bolnice, kao i za druge deficitarne kadrove.

Naime, kako se navodi u prijedlogu, Opća bolnica Varaždin se u zadnje vrijeme suočava s povećanim odlaskom liječnika, a jedan od razloga je – uz loše infrastrukturno stanje te ustanove i zastarjelu opremu, i nedostatak senzibiliteta prema mladim liječnicima od strane jedinica lokalne i područne samouprave u pogledu stvaranja povoljnih uvjeta za život u Gradu Varaždinu.

Grad će zato, odlučeno je, sastaviti listu slobodnih gradskih stanova koji bi se pod povoljnim uvjetima dali na korištenje mladim liječnicima koji rade u OB Varaždin.

Grad će, navodi se dalje u preporuci, uspostaviti komunikaciju sa ravnateljstvom bolnice radi praćenja stanja u pogledu odlaska liječnika, kao i pravodobnog rješavanja problema koji su u nadležnosti Grada.

Gradonačelnik Ivan Čehok na sjednici je rekao kako već u proračunu za iduću godinu Grad treba osigurati sredstva za stanove liječnicima, a možda krenuti i u izgradnju novih POS stanova u kojima bi liječnici mogli riješiti svoje stambeno pitanje. Bolnica ne može biti kvalitetna ustanova ako ne bude imala kvalitetne kadrove i zato treba podržati ovu inicijativu i nastaviti sa stanogradnjom u samom gradu, kazao je Čehok. Dodao je da nisu u pitanju samo liječnici, već u ovaj program treba uključiti i druge deficitarne kadrove. (gradonačelnik.hr)