Varaždin: Potpore za obrtnike i poduzetnike trostruko veće nego lani

Grad Varaždin i ove godine dodijeljuje bespovratne financijske potpore, a svečano uručenje ugovora svim obrtnicima i poduzetnicima održat će se u ponedjeljak u Velikoj koncetrnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Naime, ove godine je 185 obrtnika i poduzetnika ostvarilo pravo na potpore, za što je ukupno izdvojeno više od 2 milijuna kuna - gotovo tri puta više nego protekle godine, a višestruko više nego ranijih godina.

Najviše je obrtnika i poduzetnika, njih 87, ostvarilo pravo na potporu u iznosu od 12 tisuća kuna, potom slijedi 67 obrtnika/poduzetnika koji su ostvarili pravo na iznos od 8 tisuća kuna, dok je njih 31 ostvarilo pravo na najveći iznos potopre, odnosno 15 tisuća kuna.

Grad Varaždin potpore dodijeljuje od 2014. u sklopu projekta „Poduzetnički fond Grada Varaždina“, a ovogodišnji iznos bespovratnih potpora veliki je pomak od prijašnjih godina.

 

Na ovaj način Grad želi pomoći razvoju malih i srednjih poduzetnika i obrtnika koji čine najveći broj gospodarskih subjekata na području Varaždina. Uz to, cilja se i na očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta te na očuvanje obrta i malih poduzetnika koji najteže dolaze do potpora na nacionalnoj ili EU razini. (gradonačelnik.hr/J.L.)