Delegacija Varaždinske županije, Grada Varaždina i Općine Cestica u Belišću

Tijekom vikenda delegacija Varaždinske županije zajedno s gradonačelnikom Grada Varaždina Goranom Habušem te načelnikom Općine Cestica Mirkom Korotaj posjetili su Grad Belišće gdje ih je primio gradonačelnik Dinko Burić.

Bila je to prilika za predstavljanje mogućnosti suradnje na području gospodarstva, kulture i sporta te razmjeni iskustva u prijavi projekata na fondove Europske unije.

Delegacija je posjetila tvrtku DS Smith Belišće, svjetski poznati koncern, u kojem je 25 tisuća zaposlenih u trideset država i čak 218 tvrtki, u čijem je vlasništvu od prošle godine i nekadašnji Kombinat Belišće. Tvrtku su predstavili članovi uprave DS Smitha Ana Soldo i Toni Bilić. Također posjetili su i Muzej grada Belišće, Glazbenu školu, Turističku zajednicu grada Belišće te prisustvovali otvorenju manifestacije „Advent u Belišću”. Također, bila je to prilika upoznati na koji način se u Belišću nastoji oživiti i potaknuti razvoj slavonskog kraja obnovom starih kuća u svrhu turističke ponude te oživljavanjem tradicijske baštine.

U delegaciji Varaždinske županije na čelu s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr. sc. Jelenom Zrinski Berger bili su i direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić. Uz gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša bio je i direktor Tehnološkog parka Varaždin Josip Borak. Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj došao je u pratnji svog zamjenika Žarka Rodeša i potpredsjednika Općinskog vijeća Vlade Hipa. (Varaždinska županija)