Velika Gorica: 1,67 milijuna kuna iz EU fondova za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Ciciban

Gradu Velikoj Gorici za projekt „Energetske obnove dječjeg vrtića Ciciban“ odobreno je 1.670.603,64 kn bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt „Energetske obnove dječjeg vrtića Ciciban“ pripremljen je od strane Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU i Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport. Projekt je prijavljen na natječaj „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ koji je bio otvoren početkom godine.

Energetskom obnovom dječjeg vrtića „Ciciban“ povećati će se toplinska zaštita kroz izradu nove vanjske ovojnice zgrade, izolaciju krova, zamjenu vanjske stolarije i novi sustav grijanja, čime će se postići bolja energetska izolacija i apsorpcija energije koja će omogućiti kvalitetniji boravak i rad djece u samom vrtiću. Ovoj projekt još je jedan u nizu projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete života građana kroz zaštitu okoliša energetskom obnovom zgrada u Velikoj Gorici, te još jedna od aktivnosti Grada Velike Gorice kao grada prijatelja djece i grada mladih. (Grad Velika Gorica)