Velika Gorica: Besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve osnovnoškolce

Na početku sljedeće školske godine 2017./2018. učenike osnovnih škola Grada Velike Gorice na školskim klupama dočekat će nove radne bilježnice te sačuvani udžbenici učenika trenutno završene 2016./2017. šk.g. Dio udžbenika, koji nedostaju zbog razlike u broju učenika, Grad će nabaviti, a sredstva za nabavu navedenih udžbenika i radnih bilježnica osigurana su u Proračunu Grada Velike Gorice za 2017. godinu. Budući da Grad nabavlja sve obvezne udžbenike i radne bilježnice, roditeljima jedino preostaje da nabave atlase, likovne mape i ostale školske pribore potrebne za sljedeću školsku godinu, javljaju iz Grada.

'Grad Velika Gorica jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji će i ove godine svim učenicima osigurati besplatne udžbenike, ali i radne bilježnice. Ovim korakom želimo prvenstveno osigurati što bolje uvjete za obrazovanje naše djece i mladih u Velikoj Gorici, ali i pomoći roditeljima u pripremi djece za novu školsku godinu. Ovo je rezultat stalnih napora na stvaranju i građenju još boljih uvjeta za odgoj i obrazovanje naše djece, čime se Grad Velika Gorica nastavlja pozicionirati u sam vrh hrvatskih gradova prema ulaganju u djecu i mlade', poručio je gradonačelnik Dražen Barišić preko svog FB profila. 

Inače, analize gradonačelnik.hr-a pokazale su da je upravo Velika Gorica proteklih godina uvjerljivi rekorder među gradovima po ulaganju u obrazovanje, u koje su godišnje prosječno ulagali preko 30 posto gradskog proračuna, a 2015. za obrazovanje su izdvojili čak 39,8 posto proračuna. (gradonačelnik.hr)