Velika Gorica: Održan Dan jednakih mogućnosti, nastavljaju se ulaganja i otvaranja mogućnosti osobama s invaliditetom

U subotu je, već desetu godinu za redom, u Velikoj Gorici održan Dan jednakih mogućnosti čiji je cilj promicanje sporta osoba s invaliditetom. Tako se u sklopu Dana jednakih mogućnosti odvio se sportski program u organizaciji Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Cilj manifestacije je senzibiliziranje javnosti za sport osoba s invaliditetom, ali i za položaj osoba s invaliditetom općenito u našem gradu i u našoj županiji, a organizatori ističu kako se u Velikoj Gorici u tome uspijeva zahvaljujući kontinuitetu ulaganja u poboljšanje uvjeta života osoba s invaliditetom.

„U Velikoj Gorici je Gradsko vijeće još 2008. godine donijelo prvu strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom i od tad je krenuo uzlet sporta tih osoba i mijenjanje uvjeta života osoba s invaliditetom u gradu te percepcije življenja. Imamo već 10 godina gradsko savjetovalište, niz rubnjaka smo spustili, broj semaforiziranih raskrižja dovoljno govori da je grad u ovom trenutku senzibiliziran“, poručio je Darko Matić, organizator manifestacije.

Iz Grada su poručili kako se i dalje nastavlja ulaganje i otvaranje mogućnosti osobama s invaliditetom. „Ova manifestacija potvrđuje da imamo dobru svijest za osobe s invaliditetom i da se Gorica s tim dobro nosi. U pripremi je i treća strategija koju stručno pripremamo kao jedini grad u Zagrebačkoj županiji koji uopće ima strategiju“, poručio je Zvonko Kunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice. (Grad Velika Gorica)