Velika Gorica: Radovi u završnoj fazi, bazen u rujnu počinje s radom

Unatoč godišnjim odmorima, na području Grada Velike Gorice radovi na krucijalnim projektima u punom su jeku te se privode kraju. Grad će uskoro dobiti dugo očekivani gradski bazen, kružni tok za brži protok automobila i energetsku obnovu dječjeg vrtića Ciciban.

'Radovi na gradskom bazenu ušli su u završnu fazu te sam zadovoljan viđenim. U tijeku je uređenje fasade i završno uređenje unutrašnjosti bazena. Nakon tehničkog pregleda i probnog rada, bazen će u rujnu otvoriti svoja vrata za sve Velikogoričanke i Velikogoričane', rekao je gradonačelnik Barišić.

Rekonstrukcija raskrižja i izgradnja kružnog toka nastavak je aktivnosti koji bi trebali dovesti do nove kvalitetnije organizacije prometa u gradu, smanjenja prometnih gužvi i povećanja sigurnosti. Obnavlja se i kompletna komunalna infrastruktura oborinske i fekalne kanalizacije te vodovoda. Završetak radova predviđen je u rujnu.

'Objavljeni podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna jedinica lokalne samouprave za 2017. godinu pokazuju kako gledano po ukupnoj svoti te udjelu u ukupnom povlačenju sredstava iz fondova EU, prednjači Velika Gorica, koja je u 2017. godini povukla 8,4 milijuna kuna, odnosno 10,43 % svih sredstava koje su hrvatski gradovi primili iz EU u prošloj godini. Ponosni smo na naše rezultate i nastaviti ćemo tako i dalje',- rekao je gradonačelnik Barišić.

Energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban , također je jedan od hvalevrijedan projekta povlačenja novaca iz fondova Europske unije.

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Grad Velika Gorica dobit će bespovratno polovinu potrebnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta kreće se oko 4,75 milijuna kuna. Predviđeno je da će mjere energetske učinkovitosti provedene na zgradi vrtića rezultirati značajnim smanjenjem godišnje potrošnje primarne energije i to do čak 76 posto. Uz novu fasadu i izolaciju, izmijenit će se stolarija, postavit će se novi krov te uvesti novi sustav grijanja – kotlovnica i novi radijatori.

'Posljednjih nekoliko godina izgradili smo nove vrtiće i proširili kapacitete postojećih. Energetskom obnovom sada podižemo standard i kvalitetu boravka naše djece u vrtićima uz znatne uštede energije', pohvalio se gradonačelnik. (gradonačelnik.hr)