Velika Gorica: U prvih šest mjeseci zabilježeno 24% više noćenja te 32% više turističkih dolazaka nego lani

Grad Velika Gorica u prvih je šest mjeseci ove godine zabilježio gotovo 29.000 noćenja, što je 24 posto više nego prošle godine. 

-Od ukupno 28.800 turističkih noćenja inozemni gosti su ostvarili njih 22.793, a bilježi se osjetan porast gostiju iz Kine i ostalih azijskih zemalja, nakon čega slijede gosti iz Italije, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Njemačke - poručili su iz Turističke zajednice Velike Gorice. 

Uz to, zabilježeno je i 20.534 dolazaka - 32 posto više nego lani. 

-Gostiju je sve više, a za njih se uz tradicionalne manifestacije priprema i sve više aktivnosti primjerenih kontintentalnom turizmu s posebnim naglaskom na razvoj cikloturizma s ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao cikloturističke destinacije visoke kvalitete usluge - rekli su. 

Osim Velike Gorice, dobre turističke podatke bilježi i cijela Zagrebačka županija. Prema podacima sustava eVisitor, tijekom prvih šest mjeseci zabilježeno je 54.838 turističkih dolazaka što je 14 posto više nego u istom razdoblju lani, a porastao je i broj turističkih noćenja za 12 posto, i to s 79.703 na 89.465.

-S obzirom na porast novih i podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta kao i sustavan razvoj aktivnosti i ponude destinacije, vjerujem kako ćemo potaknuti goste ne samo da još više dolaze nego i da se duže zadržavaju u Zagrebačkoj županiji. Svjesni smo da bez dobre promocije nema značajnijih rezultata tako da ćemo i dalje ulagati u promociju i oglašavanje na domaćem tržištu ali i na nama značajnim inozemnim tržištima - poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.(gradonačelnik.hr/J.L.)