Velika Gorica: Uvedeno 8 dodatnih vlakova

Na području Velike Gorice uvedeno je 8 dodatnih vlakova na relaciji Velika Gorica – Zagreb i Zagreb – Velika Gorica, s ciljem unaprijeđenja integriranog prijevoza.

Iz Grada napominju kako se može ostvariti popust na troškove prijevoza: uz izradu odgovarajućeg profila na pametnoj kartici, studenti i umirovljenici jednosmjernu kartu plaćaju uz 50% popusta (5,90 kn), a tu cijenu plaćaju i djeca od 6 do 12 godina. U slučaju da putnik putuje sa ZET-HŽPP pretplatnom i priključnom kartom HŽPP-a, cijena mjesečne i priključne karte iznosi 569 kn, a cijena mjesečne učeničke, studentske i umirovljeničke karte i priključne karte iznosi 305 kn.

„Na temelju ostvarenih pozitivnih poslovnih rezultata nakon uvođenja zajedničke prijevozne karte javnih prijevoznika u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, HŽ Putnički prijevoz nastoji unaprijediti integrirani javni prijevoz putnika usmjeren na povezivanje tramvajskog, autobusnog i željezničkog prijevoza u cilju stvaranja dodane vrijednosti za putnike i povećanja kvalitete usluge kroz povoljnije cijene karata i usklađene vozne redove, čime će se povećati mobilnost stanovništva u cilju poboljšanja kvalitete života građana“, poručuju iz HŽ-a. (Grad Velika Gorica)