Ambiciozni planovi u Požegi

Velika ulaganja u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu

Požeško komunalno poduzeće u ovoj godini kreće s velikim investicijskim ciklusom koji obuhvaća izgradnju novih te rekonstrukciju i sanaciju postojećih objekata komunalnih vodnih građevina. Poseban naglasak stavljen je na nastavak vodoistražnih radova koji se provode u suradnji s Hrvatskim vodama, a gdje se u konačnici očekuje definiranje područja zahvaćanja dodatnih količina pitke vode u cilju osiguravanja daljnjeg razvoja vodoopskrbe Požeštine.

Planove je predstavio gradonačelnik Vedran Neferović, skupa sa svojim zamjenikom Pilonom te direktorom komunalnog poduzeća Kolića, pohvalivši ambiciozne planove za 2016. godinu te istaknuvši ponos što lokalna tvrtka Tekija radi ravnomjerno na području cijele Požege i prigradskih naselja i rješava najvažnije probleme građana.

U nadolazećem razdoblju, u Požegu i okolna naselja će se ulagati:

  • u vodoopskrbu gotovo 5 milijuna kuna
  • u rekonstrukciju magistralnog vodovoda Velika – Požega, izgradnju kanalizacijskih mreža u samom gradu, izgradnju kanalizacijske mreže okolnih naselja gotovo 135 milijuna kuna (projekt aglomeracije u suradnji s Hrvatskim vodama)
  • završetak započetih kanalizacijskih mreža gotovo 1,4 milijuna kuna