Vinkovci: Božićni pokloni za djecu s poteškoćama u razvoju

Gradonačelnik Bosančić jučer je posjetio Osnovnu školu A. G. Matoša u kojoj je trenutno 57 djece s posebnim potrebama, a škola broji ukupno 582 učenika. Obuhvaća područje Lapovaca, Borinaca, Vrtno naselje, dio Novog sela, a učenici s posebnim potrebama dolaze s područja grada Vinkovaca i područja bivših općina Vinkovci i Županja te je tom prilikom gradonačelnik podijelio prigodne božićne poklone najmlađima.

 „U ovoj godini dosta smo razgovarali s nastavnim osobljem, ali i s ljudima koja pomažu djeci u potrebi. Radili smo i mnoge projekte, kroz dječji vrtić i asistente, do plivanja, dječjeg igrališta, pa i samog dolaska i brige. Vjerujem kako je ovo kruna da za Božić dođemo i malo se podružimo s djecom, podijelimo im simbolične paketiće i zaokružimo godinu. Mislim da bi svi mi, koji u ovom trenutku ne doživljavamo tu potrebu društva da pomognemo djeci i svima koji imaju potrebu, barem u ovom božićnom vremenu trebali o tome razmisliti. Apeliram na naše sugrađane da daju svoj obol tome jer lijepo je izmamiti osmijeh svakog djeteta i zato ćemo ovo češće raditi kroz godinu jer dječji osmijeh nema cijenu”, istaknuo je Bosančić.

 „Ovaj događaj je od jako velikog značaja za našu djecu i učitelje gdje je Grad pokazao jednu volju da posjeti naše posebne odjele i upozna s radom škole i posebnih odjela, učenicima, učiteljima i sa svime onime što mi radimo s djecom. Ovakav način obilježavanja Božića učenicima znači jako puno, to je jedan od dijelova godine kada se oni iznimno vesele, sudjeluju u priredbama, pjevaju pjesme i iščekuju poklone. Njima je to najveseliji dio godine i daju se u to svim srcem”, rekao je Dario Dragun, ravnatelj OŠ A. G. Matoš. (Grad Vinkovci)