Vinkovci: 970 tisuća kuna iz EU fondova za edukaciju nezaposlenih za pripremu EU projekata

Prošlog je tjedna, u srijedu, u velikoj vijećnici Grada Vinkovara održana podjela uvjerenja za 29 polaznika programa osposobljavanja za voditelja i suradnika pripreme i provedbe EU projekata.

Naime, program se provodio u sklopu projekta „Oblak – obrazovanjem do lakšeg zaposlenja“ čija je vrijednost gotovo milijun kuna, odnosno 970 tisuća kuna. Nositelj projekta je Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o., dok su partneri Učilište Studium, tvrtka VIVA-M te vukovarski i vinkovački Zavod za zapošljavanje.

„Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina nezaposlenih, mladih osoba kako bi postali konkurentniji te kako bi ih se motiviralo i usmjerilo na djelatnosti za kojima postoji potražnja na tržištu rada“, poručio je gradonačelnik Bosančić na svojo Facebook stranici.

Iz agencije VIA d.o.o. su nam poručili kako se edukacije provode svake godine, dok su ove godine po prvi puta za provedbu projekta osigurana sredstva iz EU fondova.

29 polaznika programa će imati priliku besplatno pohađati i osposobljavanje za digitalni marketing. Uz to, imaju i mogućnost mentorstva u tvrtkama partnerima projekta gdje će naučeno moći primijeniti i u praksi. (gradonačelnik.hr/J.L.)