Vinkovci u znaku infrastrukturnih projekata: Počela izgradnja dječjih igrališta, obnova prometnica, postavlja se nova javna rasvjeta

Grad Vinkovci ovoga je ljeta u znaku infrastrukturnih projekata - započela je izgradnja novog dječjeg igrališta, igrališta za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom Šoru. Osim toga, krenuli su i radovi na novoj javnoj rasvjeti kojom će se smanjiti potrošnja električne energije, dok se ceste, pješačke i biciklističke staze obnavljaju. 

U Mjesnom odboru Slavija su danas tako započeli radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta, igrališta za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice, a gradilište je posjetio i gradonačelnik Ivan Bosančić. 

-S ovim sadržajima na Slaviji dobivamo jedan lijep prostor za naše građane, od najmlađih do najstarijih, od djece koja će se ovdje igrati, onih koji će dolaziti radi rukometa ili malog nogometa, do onih koji će jednostavno izaći malo na zrak i uživati u hladu sjenice i druženju. Slavija dosad, na žalost, nije imala takav prostor i zato nam je drago da su ovi radovi krenuli. Njihova je vrijednost gotovo 800 tisuća kuna što nije zanemariv iznos, a vjerujemo da će ovaj prostor biti prihvaćen i vrlo brzo zaživjeti kao mjesto okupljanja građana Slavije svih generacija - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Uz to Vinkovci rade i na poboljšanju, odnosno modernizaciji javne rasvjete u koju će utrošiti oko 1,8 milijuna kuna.

-Radovi su već u odmakloj fazi, te stanovnici nekih od ovih ulica već koriste dobrobiti moderne javne rasvjete. Osim što će novom rasvjetom ulice biti ljepše dolazimo i do značajne uštede u potrošnji električne energije što nam je i konačni cilj - poručio je gradonačelnik na svom FB profilu, ističući kako će se učinkovitija rasvjeta postaviti u devet ulica.

Za radove u Aninoj i Ciglarskoj ulici izdvojit će ukupno 500 tisuća kuna, sve kako bi sanirali pješačke i biciklističke staze te parkirališna mjesta. 

-Osim projekata vezanih uz javnu rasvjetu, radi se i na održavanju prometne infrastrukture u gradu, te sam zajedno sa svojim suradnicima obišao trenutne radove u Aninoj i Ciglarskoj ulici. Nakon završetka ovih radova, vjerujem da će moderna i osvježena Anina ulica uljepšat će širi centar našega Grada - rekao je Bosančić. (gradonačelnik.hr/J.L.)