Virovitica: Osnovnoškolcima osigurali besplatne radne bilježnice

Budući da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove godine osigurati školske udžbenike svim osnovnoškolcima, Grad Virovitica odlučio je financirati svojim najmlađima ostale potrebne materijale – radne bilježnice i ostali pribor.

Iz Grada su nam poručili kako očekuju da će na radne bilježnice utrošiti oko 400 tisuća kuna.

-  Grad Virovitica je planirao kupiti udžbenike za osnovnoškolce te je za tu namjenu u proračunu osigurao 700.000,00 kuna. Pošto će udžbenike za sve osnovnoškolce osigurati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Virovitica kupit će radne materijale za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola Vladimir Nazor, Ivane Brlić - Mažuranić i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te za učenike od 1. do 5. razreda Katoličke osnovne škole – rekli su nam.

Inače, Grad Virovitica je od školske godine 2016./2017. osiguravao besplatne udžbenike za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola s područja grada te se za tu namjenu u prosjeku izdvajalo oko 500.000 kuna.

- Nizom mjera i pomoći slijedimo djetetov put od predškolske i školske dobi pa sve do studiranja, nastojeći roditeljima na tom putu maksimalno olakšati. Uz besplatne udžbenike, 1,6 milijuna kuna godišnje izdvajamo za besplatan prijevoz na nastavu učenika u školama čiji je osnivač Grad Virovitica, sufinanciramo rad dječjeg vrtića sa preko 7 milijuna kuna godišnje, energetski smo obnovili i izgradili sve matične i područne škole te samo u školskoj godini 2018./2019. uložili u obnovu škola i vrtića gotovo 20 milijuna kuna te izgradnju Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju s trodijelnom školskom sportskom dvoranom gotovo 80 milijuna kuna, izuzev Područne škole Čemernica čiju izgradnju uskoro očekujemo. Izdvajamo sredstva za pomoć obiteljima koje se nalaze u teškim životnim prilikama, sufinanciramo djelatnost dadilja, izdvajamo za sve one obitelji koje su u riziku od siromaštva i koje ne mogu same snositi troškove prehrane djeteta u školi, rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako Grad Virovitica već sada ima plan za nastavak poboljšanja uvjeta za ugodniji boravak djece u vrtićima i školama, a sama izgradnja novog vrtića u Svetom Đurađu vrijednosti preko 5 milijuna kuna pokazuje njihovu skrb i brigu za najmlađe. (gradonačelnik.hr/J.L., Grad Virovitica)