Virovitica: Izdvojeno 6 milijuna kuna za besplatan prijevoz osnovnoškolaca sljedeće 4 godine

Grad Virovitica osigurao je besplatan prijevoz učenika osnovnih škola za sljedeće četiri godine.  Za prijevoz, koji je ugovoren sa Čazmatransom, izdvojeno je 6 milijuna kuna, a 355 osnovnoškolaca će se prevoziti do Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Osnovne škole Vladimir Nazor i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Grad je osnovnoškolcima osigurao i besplatne udžbenike i radne materijale – učenici od prvog do četvrtog razreda su dobili besplatne udžbenike, dok su učenici od petog do osmog razreda dobili radne materijale.

No, iz Ureda gradonačelnika su nam poručili kako ne izdvajaju samo za osnovnoškolce, već i za srednjoškolce i studente.

„Grad je unazad pet godina povećao iznos za stipendije preko 100 posto. Naime, prije nekoliko godina broj stipendista se kretao do 10 do 12, dok ih je danas redovito 30-ak (ove akademske godine u sustavu financiranja ih je 26). Stipendiju u mjesečnom iznosu od 800,00 kuna stipendisti primaju svih 12 mjeseci u godini. Ustupili smo zgradu za Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici i okolno zemljište te ih oslobodili plaćanja komunalnih doprinosa. Isto tako, Grad je osigurao i zemljišta za izgradnju Studentskog restorana te Studentskog doma koji je prošle godine primio prve stanare. Za sufinanciranje rada Visoke škole Virovitica godišnje izdvajamo 100.000,00 kuna“, poručili su iz Ureda gradonačelnika. (Gradonačelnik.hr/J.L.)