Virovitica: Osigurali 448 tisuća kuna za opremanje dječjeg igrališta u Milanovcu i rekonstrukciju pješačke staze u Koriji

Na 31. sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ donesene su Odluke o odabiru projekata na 2. natječaju LAG-a za provedbu operacije „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“. Naime, Grad Virovitica ostvario je financiranje od 90 posto za svoja dva projekta - izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u Milanovcu te za rekonstrukciju pješačke staze u Koriji.

Najmlađi u Milanovcu će tako dobiti nova igrala koja će zamijeniti dotrajala. 'Riječ je o modernom tipu igrališta kakvo za sada još ne postoji u gradu. Na površini će biti postavljene gumene podloge s ornamentima, a od igrala će se nalaziti panel za igru, ljuljačke, viseći vrtuljak, klackalice, njihalice', poručili su iz Grada na svojoj službenoj web stranici.  Projekt je ukupno vrijedan 287 tisuća kuna, od kojih su kroz natječaj osigurali 258 tisuća.

Drugi projekt odnosi se na rekonstrukciju pješačke staze u Koriji, za kojeg su putem natječaja ostvarili financiranje u iznosu od 190 tisuća kuna, dok je projekt ukupno vrijedan 211 tisuća. 'Radi se o stazi na obodnom dijelu parka koja će se rekonstruirati te će povezivati Školski trg u Koriji sa zgradom DVD-a. Nova staza bit će pogodna i za prijelaz osoba s otežanom pokretljivošću, budući da će biti širine 1,5 metara', poručili su. 

Ukupno će se sufinancirati 10 projekata jedinica lokalne samouprave s područja 'Virovitičkog prstena', a dodijeljena potpora od strane LAG-a iznosi nešto više od 2,6 milijuna kuna. (virovitica.hr, gradonačelnik.hr/J.L.)