Virovitica: Stigla nova medicinska oprema vrijedna 20,3 milijuna kuna

Na Odjel kirurgije Opće bolnice Virovitica je stigla nova medicinska oprema.

Naime, početkom lipnja, potpisano je ukupno 11 ugovora u vrijednosti 20, 3 milijuna kuna za „Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinica intenzivnog liječenja“ te „Opremanje dnevnih bolnica“ Opće bolnice Virovitica, a projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijedan je 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu te predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

„Ovo će puno značiti za pacijente iz Virovitice, Virovitičko-podravske županije, ali i sve one koji gravitiraju ovoj bolnici. Ova oprema će puno značiti i našim liječnicima, koji će imati priliku kvalitetnije raditi s pacijentima u novim prostorima Opće bolnice Virovitica“, kazao je tada župan Igor Andrović, dok je ravnatelj Opće bolnice Virovitica, Dinko Blažević, istaknuo kako će se „kroz dnevne bolnice povećati broj prijema pacijenata, ali i kvaliteta zdravstvenih pregleda, a bolnica će dobiti na učinkovitijem razvoju svih odjela i poboljšati zdravstvenu uslugu i skrb za sve buduće pacijente“.

Gotovo četiri mjeseca kasnije, velik dio opreme je došao. Kako će to uskoro izgledati, uvjerio se i župan Igor Andrović, koji je sa svojim suradnicima, pročelnicama Ureda župana i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Jasnom Abramović i Melitom Sirovicom te ravnateljima zdravstvenih institucija s područja VPŽ, Lahorkom Weiss (Zavod za hitnu medicinu VPŽ), Ivicom Fotezom (Dom zdravlja VPŽ), Miroslavom Venusom (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ) uz pratnju ravnatelja Opće bolnice Virovitica, Dinka Blaževića, obišao buduće odjele.

V.d. pročelnika Službe kirurških djelatnosti OB Virovitica, dr. Tomislav Ružić stiče kako nova oprema pruža „novi nivo zdravstvenih usluga, bolju kvalitetu i brži rad, trošenje manje resursa nego do sada, kao i uz obradu većeg broja pacijenata u „istoj jedinici vremena“. (Grad Virovitica)