Virovitica: U dvije osnovne škole uveden produženi boravak, Grad će financirati 60% cijene

Grad Virovitica početkom je školske godine osigurao svojim osnovnoškolcima program produženog boravka, i to u OŠ Ivana Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor, a kako bi pomogli roditeljima, odlučili su sufinancirati 60 posto cijene boravka.

-Produženi boravak u ove dvije osnovne škole, čiji je osnivač Grad Virovitica, pohađat će 58-ero djece, s time da je među njima najveći broj prvašića. Boravak će u „Brlićima“ pohađati 30 učenika, a u „Nazorima“ njih 28 – poručili su iz Grada.

Provedba programa kreće sljedećeg tjedna, od 10. rujna, a za potrebe provođenja su zaposlena i dva učitelja razredne nastave. Ekonomska cijena boravka je inače 1.000 kuna, a Virovitica će, kako bi pomogli roditeljima, sufinancirati 60 posto, tako da će roditelji mjesečno plaćato 400 kuna.

– Kao što je i prvotno najavljeno, Grad Virovitica će sufinancirati 60 posto troškova produženog boravka te će roditelji uslugu plaćati 400,00 kuna. Ujedno, ako obitelj u istoj školi ima dva školarca, za drugo će platiti 200 kuna, dok će za treće produženi boravak biti besplatan, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (gradonačelnik.hr/J.L., virovitica.hr)