Virovitica: Za dogradnju i opremanje bolnice 50 milijuna iz EU fondova!

Odobren je projekt dogradnje i opremanje virovitičke bolnice,  vrijedan 50 milijuna kuna, a koji će u stopostotnom iznosu biti financiran iz EU Fondova. Ovo je projekt od iznimnog značaja za pacijente Virovitičko-podravske županije, ali i stanovnika koji koriste usluge Opće bolnice Virovitica, jer će se njime smanjiti liste čekanja, što će ujedno značiti i bržu obradu pacijenata koji, kroz buduću dnevnu bolnicu i novoopremljene operacijske sale, javljaju iz Grada.

Projekt 'Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica', kojeg je izradila Opća bolnica Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, a veliku potporu njegovoj realizaciji dali su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i ravnatelje Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric.

Projekt je podijeljen je na tri Modula – (Modul I. – opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije – 20.095.340,00 kuna s PDV-om; Modul II. – opremanje dnevnih bolnica: 6. 575.187,50 kuna s PDV-om; Modul 3 – izgradnja dnevne bolnice: 17. 835. 847,69 kuna s PDV-om). 

Nakon što Županijska skupština Virovitičko-podravske županije, na izvanrednoj sjednici u utorak 7. veljače, usvoji Zaključak o davanju prethodne suglasnosti, ugovor o dodjeli 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava, potpisat će ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric, ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, a potpisu ugovora nazočit će i predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Igor Andrović.

Ovo je financijski, trenutno, najveći ostvareni europski projekt VIDRA-e i Virovitičko-podravske županije. Slijede ga Panonski drvni centar kompetencija (45 milijuna), obnova Dvorca Janković u Suhopolju (39 milijuna)… (www.vpz.hr; foto: Matija R.)