Virovitica: Započeli radovi na uređenju sigurnije prometne zone oko Osnovne škole

U središtu su Virovitice jučer započeli radovi na još jednom projektu – uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Radove su obišli i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegov zamjenik Damir Marenić te pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

Naime, u sklopu projekta će se urediti nogostup, proširiti ili izgraditi ceste, izgraditi kružni tokovi, postaviti semafori, a sve kako bi se djeca sigurnije došla do škole. Iz Grada su nam poručili kako vrijednost ugovorenih radova iznosi 5,1 milijun kuna, a sufinanciraju ih MUP iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Grad Virovitica, dok vrijednost stručnog nadzora iznosi 105 tisuća kuna.

Tako će na raskrižju kod Malog parka (spoj ulica S. Radića i T. Ujevića), biti postavljen semafor, a na spoju ulica Petra Berislavića i Silvija Strahimira Kranjčevića, kod školskog igrališta, će se izgraditi kružni tok. Cesta kojom su dosad učenici „presjekli“ put do škole postat će nova, spojna cesta između ulica Petra Berislavića i Ivana Gundulića.

„Cijelo područje koje će biti obuhvaćeno ovim radovima je jako frekventno. Njime svakodnevno prolazi velik broj ljudi i vozila pa vjerujemo da će ova investicija roditeljima donijeti olakšanje, a svim sudionicima u prometu bolje i sigurnije uvjete na cestama“, rekao je gradonačelnik Kirin.

U okviru projekta izgradit će se i dva nova kružna toka – na spoju Bečke i Ulice dr. Andrije Štampara te na ulazu u tzv. Kraševo naselje, odnosno na spoju ulica dr. Andrije Štampara, Đure Basaričeka i Vinka Belobrka. Od kružnog toka u Berislavićevoj ulici do ulaza u Kraševo naselje, s istočne će se strane urediti novi nogostup.

S obzirom na to su radovi u tijeku, vladat će posebna pravila odnosno regulacija prometa te je gradonačelnik Ivica Kirin ovom prilikom zamolio sugrađane za strpljenje.

„Molim sugrađane, osobito one koji žive u neposrednoj blizini da budu strpljivi. Gledat ćemo da u što kraćem roku završimo radove, a kada se završe olakšat će se prometovanje ne samo onima koji žive u neposrednoj blizini i gravitiraju ovdje, već i ostalima koji prolaze ovim dijelom grada“, rekao je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr, gradonačelnik.hr/J.L.)