Vrbovec: Ponovo otvoreno gradsko odmaralište u Nerezinama

Nakon dvije godine pauze, prošli je tjedan ponovo otvoreno odmaralište Grada Vrbovca u Nerezinama, u čiju je obnovu i adaptaciju Grad Vrbovec uložio 300 tisuća kuna, a još toliko će uložiti u nastavak radova nakon ljetne sezone.

Novu sezonu u odmaralištu otvorila su vrtićka djeca iz Vrbovca i Dubrave koja će u odmaralištu boraviti deset dana, a za sada je ugovore o ljetovanju potpisalo čak 400 građana, odnosno roditelja vrbovečka djece. Iz Grada javljaju kako još uvijek ima slobodnih mjesta u terminu od 29. srpnja do 8. kolovoza, pa se svi zainteresirani još mogu prijaviti.

Gradsko odmaralište u Nerezinama zatvoreno je 2016. godine nakon pune 52 godine tijekom kojih su Vrbovčani tamo odlazili na ljetovanje, i mnogima je to bio jedini kontakt s morem. Zbog važnosti ovog odmarališta za građane Vrbovca, ono je bilo i jedno od tema na lokalnim izborima 2017., a gradonačelnik Denis Kralj obećao je građanima da će ga ponovo otvoriti i omogućiti im ljetovanje.

Nakon preuzimanja upravljanja gradom, Kralj i njegova gradska uprava osnovali su tvrtku Gradski objekti Vrbovec čija je zadaća bila pokrenuti sezonu u Nerezinama. Grad za uređenje odmarališta izdvojio 600 tisuća kuna - dosada je već utrošeno 300 tisuća s kojima su kupljeni novi kreveti i madraci, promijenjeni neki prozori, odmaralište je okrečeno, a do kraja godine će se u obnovu utrošiti još 300 tisuća kuna.

'Vratili smo Nerezeine vrbovečkoj djeci! Moram reći da je bilo zbilja emotivno vidjeti naše klince kako dolaze u naše odmaralište, čuti kako njihova pjesma odzvanja hodnicima i sobama. Nova vlast pokazala se sposobnom ispuniti svoja obećanja i moram se još jednom zahvaliti svima koji su potrošili svoje vrijeme kako bi vrbovečki klinci opet uživali u Nerezinama', kaže nam gradonačelnik Kralj i ističe kako je puno je već uloženo ove godine u odmaralište, ali tu nije kraj. 'Nakon sezone planiramo razmjestiti wc-e i tuševe. Trenutno su oni na hrpi i na dnu hodnika, a plan je da svake susjedne, dvije sobe dobiju svoj wc i svoj tuš. Želimo podići standard u odmaralištu kako bismo sljedeće sezone mogli u Nerezine zvati i djecu iz drugih gradova i škola i na taj način produžiti sezonu', zaključuje Kralj. Djeci Grad sufinancira skolu plivanja 50 posto. 

Cijena desetodnevnog smještaja u odmaralištu, u što je uključen i prijevoz, je 2000 kuna za odrasle, 1900 kuna za školarce i 1700 kuna za predškolce. Grad, uz to, djeci sufinancira 50 posto cijene škole plivanja.

(gradonačelnik.hr)