Vrbovec: Smanjene naknade gradskim vijećnicima i plaće zamjenika gradonačelnika

Denis Kralj, novoizabrani SDP-ov gradonačelnik Vrbovca koji sutra stupa na službenu dužnost, na svojoj Facebook stranici jutros je objavio prvu odluku nove vrbovečke gradske vlasti. Godišnja ušteda od 233,000 kuna bit će ostvarena tako što će trošak naknada za gradske vijećnike biti prepolovljen, a za zamjenike gradonačelnika smanjen za 25 posto.

Tako će zamjenici umjesto dosadašnjih četiri tisuće, dobivati tri tisuće kuna neto mjesečno. Predsjedniku Gradskog vijeća naknada je smanjena sa 3,200 na 2.500 mjesečno, potpredsjedniku sa 1.600 na 700 kuna, a vijećnici će umjesto dosadašnjih 800 kuna dobivati 500 kuna mjesečno. 

Kralj kaže kako je ova odluka bila njegova inicijativa koju su u Gradskom vijeću podržali Laburisti, HNS, HSS i članovi Nezavisne liste Hrvoje Herčeka, dok su članovi HDZ-a za vrijeme glasovanja napustili gradsku vijećnicu.

'Ovo je naš prvi potez koji pokazuje da vodimo i da ćemo voditi brigu o našim građanima. Bit će još poteza sličnih ovim, koji će uključivati i smanjene moje vlastite plaće', najavio je novopečeni gradonačelnik Denis Kralj.

Podsjetimo, Denis Kralj je u drugom krugu lokalnih izbora pobijedio HDZ-ovog Damira Fašaića s 63,51 posto glasačke potpore. (L.U.)