Vrbovec: Grad i susjedne općine sufinancirat će 50 posto cijene Škole plivanja u Nerezinama

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnici općina Dubrava, Farakaševac, Preseka i Rakovec danas su s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec Markom Beloševićem potpisali ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama.

Cijena škole plivanja za učenike osnovnih škola u trajanju od deset dana je 2000 kuna, što uključuje puni pansion i prijevoz. Današnjim potpisivanjem ugovora o sufinanciranju potvrđeno je kako će polaznici desetodnevnu školu plivanja plaćati 1000 kuna, dok će ostatak cijene pokriti Grad i općine.

„Hvala svima što i ove godine sudjeluju u sufinanciranju škole plivanja. Poduzeće Gradski objekti osnovano je prije godinu dana i odmah smo aktivno krenuli u preuređenje zgrade i dizanje standarda u odmaralištu. S radovima nastavljamo i ove godine, u gradskom je proračunu za tu svrhu osigurano 300 tisuća kuna, a prema najavama rebalansom proračuna tijekom proljeća osigurat će se i dodatna sredstva“, istaknuo je direktor tvrtke Gradski objekti Marko Belošević.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj na suradnji je zahvalio svim načelnicima okolnih općina naglasivši da su u odmaralištu upravo u tijeku novi radovi koji će povećati kvalitetu smještaja.

„Cilj nam je ove godine djeci osigurati pristup kupaonici direktno iz njihovih soba. Rješavamo i prošlogodišnji problem nedostatka vode u gornjem odmaralištu postavljanjem spremnika za vodu. U planu su i novi kreveti za gornje odmaralište. Podižemo standard odmarališta kako bi osigurali maksimalnu popunjenost kapaciteta tijekom ljetnih mjeseci“, rekao je Kralj.

Zadovoljstvo ponovnim otvaranjem odmarališta izrazio je načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić.

„Zadovoljni smo s prošlom sezonom u Nerezinama i mislim da je odrađen kvalitetan posao. Drago mi je da se i dalje ulaže u odmaralište i da ćemo i ove godine ponoviti našu suradnju“, istaknuo je Draganić.

Načelnica općine Rakovec Brankica Benc naglasila je da su Rakovčani oduvijek ljetovali u Nerezinama. „Drago mi je da će se i ove godine naša djeca ponovno družiti“, zaključila je načelnica Benc, a s njom se složio i načelnik Općine Preseka Nikola Kožar.

Zadovoljan je i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša. „Spomenuo bi da Općina Dubrava sufinancira i 50 posto cijene ljetovanja za djecu predškolske dobi. Drago mi je da se nastavlja ova dobra suradnja i dobri odnosi među susjednim općinama“, rekao je Okroša. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ravnatelj I. osnovne škole Vrbovec Žarko Popović.

„Prošle godine uspješno smo odradili školu privanja, bilo je puno djece i svi su bili zadovoljni sa smještajem“, zaključio je Popović. (Grad Vrbovec)