Vrgorac: 'Pivac' investira deset milijuna eura u novu pršutanu u Ravču

Mesna industrija Braća Pivac i Grad Vrgorac potpisali su ugovor o kupoprodaji triju parcela ukupne površine 32.695 četvornih metara smještenih u gospodarskoj zoni Ravča pored Vrgorca. Prvi je to korak prema realizaciji investicije vrijedne više od 10 milijuna eura koja obuhvaća izgradnju modernog pogona pršutane površine veće od 9.500 četvornih metara, javljaju iz Grada Vrgorca.

„Gospodarska zona Ravča ima velik razvojni potencijal zbog svih pogodnosti koje pruža i odlične lokacije u neposrednoj blizini autoceste A1, između Splita i Dubrovnika, u zaleđu luke Ploče i Makarskog primorja. Prije godinu dana dočekala nas je skoro pa bezizlazna situacija u tako važnoj investiciji za naš kraj, no izmijenili smo dokumentaciju, ishodili dozvole i osigurali sredstva za dovršetak investicije te maksimalno ubrzali sve potrebne radove kako nas ulagači ne bi čekali. Drago mi je što su našu brzinu, konkretnost rješavanja problema, odnos gradske uprave prema investitorima i razvojni potencijal gospodarske zone Ravča prepoznali u Mesnoj industriji Braća Pivac. Svi u Vrgorcu znamo što oni znače za gospodarski razvoj ovog kraja, a ova će investicija sigurno usmjeriti i druge ulagače prema gospodarskoj zoni Ravča, čijim razvojem Vrgorac može postati jak proizvodno-logistički centar Dalmacije“, izjavio je Ante Pranić, gradonačelnik Grada Vrgorca.

Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac, istaknuo je da će se s građevinskim radovima započeti odmah po dovršetku projektno-tehnološke dokumentacije, planiranog do kraja 2017. godine. „Zbog ove smo investicije dvostruko sretni i ponosni. S jedne strane dajemo doprinos održavanju i poticanju proizvodnje u našem rodnom Vrgorcu te stvaranju preduvjeta za njegov snažniji razvoj kroz značajno ulaganje i nova radna mjesta. S druge strane širimo naše poslovanje i povećavamo proizvodnju, u skladu s našim čvrstim uvjerenjem kako su ulaganja u kvalitetu i pridržavanje najviših standarda preduvjet uspješnog i održivog poslovanja“, izjavio je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac. (Grad Vrgorac)