Vrtićanci iz Dugog Sela se putem međunarodnog projekta povezuju s djecom iz cijelog svijeta

Djeca Dječjeg vrtića Dugo Selo iz skupine Ježići/Hedgehogs, zajedno sa svojim odgojiteljicama Tanjom Petric i Sandrom Perko te ravnateljicom vrtića Draženkom Sesan, posjetila su gradonačelnika Nenada Paniana i njegove suradnike. Razlog je bio prezentacija međunarodnog projekta “Say hello to the world”. Projekt je osnovao FINI Zavod Radeče, delo za mlade, 2011. godine s namjerom da se djeca usmjere na put stvaralaštva, sudjelovanja, uključivanja u različite projekte te da se povežu po cijelom svijetu preko aplikacije “MY HELLO” koja omogućuje ustanovama koje sudjeluju u projektu nesmetano i sigurno međusobno povezivanje.

Djeca u vrtićima i školama međusobno se povezuju preko video mreže. Na taj način imaju priliku vidjeti se uživo, komunicirati, naučiti strane riječi. Veliki naglasak je na upoznavanju različitih kultura, običaja, načina života. Djeca mogu jedna drugima pokazati kako se igraju, kakve pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, kakvu hranu jedu, kakav jezik govore.

Namjena projekta je da se djeca kroz različite zanimljive aktivnosti motiviraju da budu tolerantnija, bez predrasuda i stereotipa, da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe. Svaki vrtić i škola koja je uključena u projekt “Say hello to the world” i koja uspješno provodi projekt na kraju dobiva častan naziv “Tolerantan vrtić/ Tolerantna škola”.

Djeca i odgojiteljice trenutno se bave temom Ja i moj grad. U uputama oko provođenja projekta jedna od aktivnosti je i posjetiti gradonačelnika te upoznati ga s ciljevima i aktivnostima vezanim uz provedbu istog.

Aktivnim sudjelovanjem u Projektu djeca iz skupine Ježići predstavljaju i promoviraju sebe kao skupinu, vrtić „Dugo Selo“, grad Dugo Selo te svoju državu, poručuju iz DV-a Dugo Selo.

 (dugoselo.hr)