Vukovar: Besplatno ljetovanje za stotinjak učenika osnovnih i srednjih škola

Grad Vukovar prošli je tjedan najavio kako i ove godine nastavlja tradicionalno organizirati besplatno ljetovanje vukovarskim učenicima. Grad, u suradnji s raznim donatorima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima financira troškove prijevoza, smještaja i hrane na krstarenju Jadranom, ljetovanju u Lombardi, Korčuli i Velom Lošinju. Ove godina Vukovar izdvaja oko 112.500 kn uglavnom za troškove prijevoza učenika. Vukovarske škole same predlažu učenike osnovnih i srednjih škola koji su se istaknuli na županijskim i državnim natjecanjima.

Sedmodnevno krstarenje Jadranom tradicionalno organizira tvrtka Katarina Line za 26 nagrađivanih učenika osnovnih škola. Grad Vukovar izdvojit će 9000 kn za troškove prijevoza na relaciji Vukovar-Split i Split Vukovar. Troškove smještaja i hrane na Korčuli ili Lumbardi pokrivaju udruge proistekle iz Domovinskog rata dok grad financira prijevoz za 44 učenika u iznosu od 17,600 kn. Ove godine Udruge su organizirale i ljetovanje u Kaštelima za 12 učenika za koje Grad izdvaja približno 8,500 kn.

Sedmodnevno ljetovanje u Velom Lošinju organizirano za srednjoškolce i osnovnoškolce u tri termina nastalo je suradnjom Primorsko-goranske županije i lječilišta Veli Lošinj. Vukovar financira troškove prijevoza u iznosu od 49,000 kn. Grad također financira ljetovanje za djecu s poteškoćama iz osnovne škole Josipa Matoša koja će ljetovati u Supetru na Braču.

Grad će isplatiti jednokratne naknade za 17 voditelja u ukupnom iznosu od 28,500 kn. (L.U.)