U 2016. plasirano ukupno 2,8 milijun kuna

Vukovar: Još 1,32 milijun kuna potpora poduzetnicima

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je uručio potpisane Ugovore gospodarstvenicima koji su do lipnja 2016. godine ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2016. godini. Potporu su ostvarila 32 gospodarstvenika, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 1.322.258 kn.

„Ovim mjerama smo s današnjim danom tijekom tekuće godine potpisali ukupno 119 ugovora i gospodarstvenicima plasirali gotovo 2.800.000 kuna, što znači da smo gotovo ostvarili plan za 2016. godinu. Taj novac dobila su poduzeća i obrti s područja grada izravno kao pomoć Grada Vukovara u njihovom poslovanju. Najviše novca, oko 800.000 kuna otišlo je za našu najvažniju mjeru, Mjeru 3 koja se odnosi na razvoj i podizanje kvalitete proizvodnje, a zatim i za Mjeru 15 koja se odnosi na poticanje zapošljavanja u okviru koje je ove godine zaposleno 50 osoba“ rekao je gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako su to najvažniji prioriteti cjelokupnog Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva.

Gradonačelnik je naglasio kako s obzirom na izuzetno veliki interes za korištenje mjera iz Javnog poziva, Program ispunjava svoju svrhu, stvara povoljno poduzetničko okruženje, razvija poduzetničku klimu i osigurava preduvjete za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Vukovara.

Zahvalio je gospodarstvenicima na povjerenju i velikom interesu za poticaje. „Otvoreni smo za svaki vaš prijedlog i ideju. Vjerujte da u nama imate partnera i da su vam naša vrata uvijek otvorena jer vaš je uspjeh i naš“, naglasio je gradonačelnik te zahvalio gospodarstvenicima na povjerenju i velikom interesu.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević dodala je kako su poduzetnici uz gradske projekte i u okviru Javnog poziva dobili još oko 2 milijuna kuna što je ukupno gotovo 5 milijuna kuna koje Fond u suradnji s Gradom Vukovarom daje za poticanje gospodarstva u našemu gradu. (Grad Vukovar)