Vukovar: Kreće energetska obnova škole vrijedna 4,5 milijuna kuna

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade Ekonomske škole Vukovar sa zajednicom ponuditelja Vodotoranj d.o.o. i HM-Patria d.o.o. koju zastupa direktor člana zajednice Vodotoranj d.o.o. Damir Bosanac, i.i.m.

Tom prilikom gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je cjelokupni iznos projekta od 4,5 milijuna kuna u sedamdesetpostotnom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije. „Grad Vukovar je projekt energetske obnove Ekonomske škole Vukovar prijavio na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te na istom povukao maksimalni iznos sredstava. Dio troškova bespovratnim sredstvima sufinancira Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a projekt provodi Grad Vukovar u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost", istaknuo je gradonačelnik Penava te zahvalio djelatnicima Gradske uprave Grada Vukovara koji su svojim radom i zalaganjem izborili ovako vrijedan projekt za naš grad.

Viši stručni suradnik za energetsku učinkovitost Grada Vukovara Branko Knežević pojasnio je kako je poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljive energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja" raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te se Grad Vukovar u veljači 2017. godine na isti prijavio kandidaturom Ekonomske škole Vukovar.

U sklopu energetske obnove planirana je rekonstrukcija krovne konstrukcije, zamjena vanjske stolarije, ugradnja toplinske izolacije vanjskih zidova i stropa prema tavanu, izgradnja kotlovnice na obnovljive izvore energije – pelete, zamjena unutarnje rasvjete sa novom LED rasvjetom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode i ugradnja klimatizacije u uredske prostorije. Trenutni energetski razred zgrade je F, a nakon provedbe energetske obnove C.

Damir Bosanac je u ime izvođača radova rekao kako je objekt u veoma lošem stanju, što slijedom ratnih razaranja, što drugim djelovanjima te kako je energetska obnova potreban i hvalevrijedan projekt na ovakvoj građevini.

S obzirom da će rezultati projekta najviše utjecati na učenike i djelatnike Ekonomske škole Vukovar, ravnateljica Mira Majstorović zahvalila je gradonačelniku Penavi na brizi te istaknula kako će, osim vizure i određenih ušteda, energetska obnova škole dovesti do boljih uvjeta rada i sigurnost podignuti na puno veću razinu.

Rok za završetak radova je 7 mjeseci od dana uvođenja Ugovaratelja u posao.

 (vukovar.hr)