Investicija vrijedna 60 milijuna kuna

Za dva mjeseca Vukovar dobiva olimpijski bazen

Za dva mjeseca Vukovar bi trebao dobiti svoj natjecateljski, olimpijski bazen, piše Glas Slavonije, pozivajući se na izjave gradonačelnika Ivana Penave koji je prošli tjedan obišao radove na bazenu smještenom u Borovom naselju.

Bazen će, piše Glas Slavonije, imati vrhunsku opremu za praćenje svih vrsta natjecanja u bazenu i najviši standard bazena i prema opremljenosti i prema pratećoj opremi. Plivalište će se, naime, sastojati od dvoranskog plivališta 50 x 25 x 2 metra, čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna, kao i od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište), gdje je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.

'Cijeli je kompleks rađen u suradnji s Olimpijskim odborom i Hrvatskim plivačkim savezom koji su bili dostupni za sve vrste konzultacija, što nas je dovelo do realizacije iznimno modernog plivališta koje je po mjeri najviših svjetskih standarda' – rekao je gradonačelnik Penava i dodao kako će takav sadržaj pridonijeti gradu Vukovaru i cijeloj Slavoniji jer su takvi kompleksi u Hrvatskoj, naveo je, malobrojni.

Zbog svoje veličine i važnosti, projekt je osmišljen i proveden pod nadzorom predsjednice Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljane Blažević, koja je rekla kako pet godina, koliko traje gradnja cijelog kompleksa, i nije toliko mnogo vremena s obzirom na sve probleme na koje se nailazilo. Pojasnila je i kako će upravljanje kompleksom biti povjereno ustanovi koja će skrbiti o radu, osoblju, gostima i građanima, a taj je projekt u suradnji s gradonačelnikom Penavom trenutačno u izradi.

Prema predviđanjima, otvorit će se 30-ak radnih mjesta u ustanovi koja će upravljati objektom i voditi brigu o njemu, a poslovni objekti uz kompleks dat će se u najam poduzetnicima. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u cijelosti je proveo investiciju i financirao projekt, a očekivani završetak radova je 30. lipnja, nakon čega slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole. (Izvor: Glas Slavonije/S. Butigan)