Zadar: Počeli radovi na novim teniskim terenima vrijedni 856 tisuća kuna

Prema nedavno potpisanom ugovoru između Grada Zadra te Braniteljske zadruge Maslenica ’93 kao izvođača radova izabranog u postupku javne nabave, u četvrtak, 29. kolovoza, počeli su radovi na novim teniskim terenima u sklopu ŠC-a Višnjik.

Otvaranju radova u ime Središnjega državnoga ureda za šport, koji je u sklopu natječaja za sufinanciranje, izgradnju, građevinske zahvate i opremanje 22-ju sportskih građevina na području Republike Hrvatske osigurao 8.749.632,70 kuna, za ovaj projekt izdvojio 490 tisuća kuna, pribivale su Petra Tončić Lipovšćak, stručni suradnik arhitekt i Lea Starčević, stručni referent u SDUS-u.

"U ime Središnjega državnoga ureda za šport izražavamo zadovoljstvo što je počeo zahvat koji će ovom kompleksu donijeti tri nova kvalitetna teniska terena", rekla je, uz ostalo, Lea Starčević.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik također je izrazio zadovoljstvo što su počeli radovi, te istaknuo da će u bliskoj budućnosti ŠC Višnjik imati veoma kvalitetnu tenisku infrastrukturu (pod rasvjetom) koja će, uz ostalo, omogućiti širenje i popularizaciju teniske igre, njezin razvoj, te intenzivan razvoj sportskoga turizma.

"Ovaj teniski kompleks bit će i pogodno mjesto za održavanje različitih turnira i međunarodne kategorije", istaknuo je Karlović.

U ime Grada Zadra otvaranju radova pribivao je Luka Peranić iz Upravnoga odjela za kulturu i šport, a u ime izvođača radova, Braniteljske zadruge Maslenica ’93. Branko Šimić. Nazočan je bio i Branko Brkić, ovlašteni inženjer za provedbu nadzora iz tvrtke Struktura projekt.

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana, a zahvat će stajati ukupno 856.686,30 kuna. U projektu je, zajedno s Gradom Zadrom i ŠC-om Višnjik u značajnoj mjeri sudjelovao i Hrvatski teniski savez koji će financirati postavljanje završnoga sloja na trima betonskim terenima. (Grad Zadar)