Zadar: U nedjelju utrka "Wings for Life"

Na konferenciji za novinare u Maloj vijećnici najavljene su posljednje pripreme za start utrke Wings for Life koja kreće s Liburnske obale u nedjelju, 6. svibnja u 13 sati. Start su najavili gradonačelnik Branko Dukić, Božidar Budiša iz prometne policije, Denis Karlović iz ŠC Višnjik te Iva Milevoj i Zoran Kosanović iz organizacije utrke. 

Rekordni broj trkača, njih 8500 ove će godine startati s nove lokacije, Liburnske obale koja je odabrana baš zbog velikog broja trkača i bolje protočnosti staze. Iz istog razloga pozivaju se svi trkači koji su u mogućnosti da startne brojeve podignu već u subotu. Uz rekordan broj trkača i broj volontera je veći nego ikad, pa će tako 1100 volontera i 200 redara i zaštitara biti raspoređeni duž staze, a 60 autobusa Liburnije će trkače vraćati na start utrke. 
Zadar je jedna od 12 svjetskih lokacija na kojima se trči ova humanitarna utrka, čiji je sav prihod od startnina namijenjen istraživanjima liječenja ozljeda leđne moždine, a u dosadašnjih 5 godina prikupljeno je preko 20 milijuna eura za tu namjenu. Zadar je poseban i po tome što je ove godine prijavljeno 160 timova, a Sveučilište u Rijeci šalje i najveći studentski tim na svijetu od 510 studenata.

"Počašćeni smo time što je Zadar i ove godine izabran za domaćina ove utrke, već peti put. Da je utrka u Zadru uistinu zaživjela vidi se i iz stalnog porasta broja trkača, od 2500 došli smo do 8500. Drago mi je da to pokazuje i sve veću senzibilizaciju naših građana za humanitarne akcije, ali i za trčanje i općenito zdrave životne navike. Grad će i dalje nastaviti podupirati ovako vrijedan cilj. Ova trka je odličan uvod u još jednu rekordnu turističku sezonu, mada Zadar već živi s turizmom 365 dana u godini", istaknuo je gradonačelnik. 

Denis Karlović je u ime ŠC Višnjik najavio završetak II: faze uređenja sportskih terena (trim staza, vanjska vježbališta, rasvjeta i okoliš), te najavio zagrijavanje za utrku od petka u 18 sati i tijekom cijele subote. Svi trkači su pozvani, sudjelovat će i brojne sportske udruge koje djeluju na terenima ŠC Višnjik, a za zabavni dio programa pobrinut će se Indira.

 (grad-zadar.hr)