Započela nadogradnja OŠ Samobor vrijedna 2,4 milijuna kuna

Jučer je započela nadogradnja OŠ Samobor, vrijedna 2,4 milijuna kuna. Prema projektu Ratimira Škutelja iz Športprojekta d.o.o. radove izvodi tvrtka Tehno Štefanović d.o.o. iz Sesveta.

U sljedećih nešto više od godine dana učenici, nastavnici i osoblje škole Samobor dobit će u prizemlju, u dosadašnjem prostoru zbornice i ureda, novu blagovaonicu i kuhinju, dok će iznad toga biti nadograđen kat u koji će se smjestiti nova zbornica i prostor za stručne službe. Prema projektu, nova blagavaonica imat će površinu od gotovo 99, a kuhinja 50 kvadratnih metara, te će time u potpunosti zadovoljavati sve standarde potrebne za pripremu i serviranje hrane.


 
U obilazak radova nazočne je poveo ravnatelj OŠ Samobor Ivan Goran Matoš, ističući da dosadašnji  prostor kuhinje i blagavaonice nije bio zadovoljavajući. U sljedećih godinu dana, dok će trajati radovi, pazit će se na sigurnost učenika i nastavnika pa će glavni ulaz u školu biti onaj uz sportsku dvoranu, dok će privremena zbornica biti u prostoru Jožine spomen sobe, pazeći da ona ne izgubi svoju izložbenu namjenu. Zbog e-škole morat će se izmjestiti i optički kablovi, ali sve radnje su već poduzete pa ravnatelj Matoš ističe da bi nova školska godina trebala početi u rujnu bez ikakvih smetnji. Što se tiče prehrane učenika, ona će biti osigurana putem cateringa.


 
Na početku obilježavanja radova zamjenik gradonačelnika Željko Stanec u svoje i u ime gradonačelnika Beljaka pozdravio je nazočne i istaknuo kako Grad Samobor i dalje ulaže velika sredstva u školstvo kako bi učenici, njih 3300 s područja Grada Samobora, novu školsku godinu dočekali u što boljim uvjetima. Ulaganja se, osim u škole, planiraju i u vrtićke objekte. Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković podsjetila je da je Grad osnivač pet osnovnih škola, a da je OŠ Samobor druga po veličini s gotovo 1000 učenika. U dogovoru gradskih službi i ravnatelja škole Ivana Gorana Matoša krenulo se u ovu nadogradnju kako bi se osigurao adekvatan prostor za pripremu i posluživanje toplog obroka.

Sanja Horvat Iveković istaknula je još ulaganje u iznosu nešto više od 100.000 kuna za izmjenu toplovoda i parketa u nekoliko učionica u OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem. U OŠ Milana Langa u Bregani također se mijenja toplovod, a radovi koštaju oko 200.000 kuna. U OŠ Bogumila Tonija uložit će se 300.000 kuna za uređenje i rekonstrukciju prostora za nastavu produženog boravka. Radi se i u područnim školama, kao i u DV Izvor, u kojem se saniraju terase u sklopu dnevnog boravka djece. Vrijednost tih radova je nešto više od 375.000 kuna. Uz sve to, otpočele su i radnje za izgradnju dječjeg vrtića u Pavučnjaku. (Grad Samobor)