Zaprešić: Osigurano 3,4 milijuna kuna za 20 pomoćnika u nastavi

Nakon uspješne provedbe projekta 'Znanje svima' u prošloj školskoj godini, Gradu Zaprešiću je i ove godine dodijeljeno 3,4 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

Natječaj za zapošljavanje 20 pomoćnika u nastavi, koji bi ove godine trebali brinuti za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Ljudevita Gaja i Antuna Augustinčića, bit će objavljen tijekom sljedećeg tjedna na mrežnim stranicama Grada Zaprešića, osnovnih škola Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Cilj je postići što bolja obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika, a osim odobrenih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, Grad će za ovaj projekt iz proračunskih sredstava izdvojiti 600 tisuća kuna.

Grad Zaprešić aplicirao je na natječaj Europskog socijalnog fonda “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza Ill.“ te uspješno prošao procjenu kvalitete. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana do 2021. godine. (Grad Zaprešić)