Zaprešić: Započela provedba projekta 'Zaposli se' za lakše pronalaženje studentskih poslova

Udruga studenata Grada Zaprešića pršlog je tjedna započela s provedbom projekta nazvanog 'Zaposli se'.

Riječ je o projektu kojim se namjeravaju unaprijediti karijerne vještine studenata kroz edukaciju o psihološkim i praktičnim zakonitostima funkcioniranja profesionalnog razvitka te proširiti mogućnosti studentskog zapošljavanja u Zaprešiću, a glavni cilj projekta je olakšati studentima pronalazak posla na zaprešićkom području, kako ne bi morali gubiti vrijeme i novac na odlazak u Zagreb ili okolicu.

Naime, uvidom u statističke podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje utvrđeno je postojanje problema slabije razvijenih karijernih vještina, čije zapostavljanje može dovesti do daljnjeg rasta nezaposlenosti i utroška vremena potrebnog za pronalazak posla. Nadalje, provedbom ankete o studentskoj zaposlenosti, ukazalo se i postojanje problema nedovoljne povezanosti studenata i poslodavaca u Zaprešiću te procjena stvarnih potreba obiju skupina.

Navedeno je temelj za provedbu projekta koji uspostavlja sustav potpore pronalasku studentskog posla u Zaprešiću putem web aplikacije zaposli-se.com u kojoj poslodavci i studenti mogu kreirati osobne profile. Tako poslodavci mogu sami objavljivati oglase za posao, a studenti iskazati interes, jer je omogućena izravna komunikacija između poslodavaca i studenata. Pred studenticama i studentima željnim rada u Zaprešiću dosad je stajala prepreka teškog pronalaska posla u blizini, a projekt 'Zaposli se' potiče poslodavce i studente na veću međusobnu interakciju i pruža im prostor gdje se mogu povezati i ostvariti radni odnos na obostrano zadovoljstvo.

Projekt obuhvaća i popratne aktivnosti poput održavanja radionica kojih je cilj poboljšanje karijernih vještina studenata, a neke od tema su kako tražiti i naći posao, male tajne selekcijskog procesa, upravljanje karijernim razvojem i druge. Provedbu projekta financijski podupire Grad Zaprešić. (Grad Zaprešić)