Završena obnova najveće koprivničke osnovne škole vrijedna preko 10 milijuna kuna

Povodom završetka energetske obnove OŠ „Braća Radić“, ukupne vrijednosti 10,4 milijuna kuna, u Koprivnici je jučer održana i završna konferencija na kojoj je gradonačelnik Jakšić istaknuo kako Koprivnica postaje energetski učinkovit, pa tako i energetski neovisan, grad.

„I dalje ćemo se držati toga smjera i promovirati takav koncept među našim građanima. Ulaganje u obrazovni segment koje smo obećali na početku mandata je pokrenuto s ovom investicijom. Tu ne stajemo. Na redu je energetska obnova OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, zatim izgradnja sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“, a škola na Podolicama biti će vrhunac naše školske priče“, najavio je gradonačelnik Jakšić.

Podsjetimo, pomoću sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad je obnovio najveću školu na koprivničkom području. Naime, iz EU fondova su povukli 4,3 milijuna kuna, dok su preko Ministarstva osigurali 1,7 milijuna.

„Projektom je ostvarena ušteda od 60% energije potrebne za grijanje te je smanjena emisija stakleničkog plina CO2 od 54 %.  Nakon sveobuhvatne obnove, energetski razred zgrade iz C je podignut na B. Godišnja potrebna toplinska energija za grijanje u sportskoj dvorani smanjena je s 117.825 kWh na 34.353,66 kWh, što rezultira uštedom od čak 70 %. Sve provedene mjere energetske učinkovitosti povećale su kvalitetu, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava, a obnovom je produljen životni vijek zgrade te su značajno poboljšani radni uvjeti za buduće generacije korisnika“, poručili su iz Grada. (gradonačelnik.hr/J.L.)