Na glavnu pozornicu sutra se penje Manu Chao

Završio prvi vikend Špancirfesta

Izvor:Spancirfest

Prvi vikend Špancirfesta završio je u velikom stilu koncertima Urbana & 4, Repetitora te Pips Chips & Videoclipsa na pozornici Vile Bedeković, odnosno pozornici u Starom gradu. Kraljevsku zonu, jedan od noviteta ove godine, zapalili su Leteći odred i Teška industrija, a posjetitelji su mogli uživati i u brojnim izvedbama ulične umjetnosti ili sudjelovati u nekoj od radionica.

Ni povremena kiša nije omela špancirere u odličnoj zabavi, posebno one koji su nedjeljnu večer odlučili provesti uz jednog od najvećih glazbenika na ovim prostorima – Urbana i njegovu Četvorku, s kojima su uglas pjevali najveće hitove iz dugogodišnje karijere ovog osebujnog umjetnika. Glavna pozornica u Starom gradu, pak, ugostila je mladi beogradski rock bend Repetitor čiji svježi zvuk privlači obožavatelje diljem regije. Kao glavne zvijezde večeri nastupili su momci iz zagrebačkog benda Pips Chips & Videoclips, dobitnici brojnih nagrada i rado viđeni gosti na festivalima i koncertima diljem zemlje i Europe.

Najbolji je to uvod u najiščekivaniji koncert ovogodišnjeg izdanja festivala, onaj Manu Chaoa i La Venture koji će se održati sutra (23. kolovoza) u 21.45 sati na glavnoj pozornici u Starom gradu.

Posjetitelje i danas očekuje raznovrstan program – koncerti bendova Krankšvester, Kiša metaka i Brkovi na glavnoj pozornici te, između ostalih umjetničkih izvedbi, i kazališna predstava legendarnog Zijaha Sokolovića Međuigre 0-24 na pozornici Vile Bedeković.

Tijekom trajanja festivala Špancirfest održava se i radionica Mobilne interaktivne instalacije u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Studija dizajna i Turističke zajednice grada Varaždina, u II. osnovnoj školi Varaždin, na adresi A. Cesarca 10. Tako će od ponedjeljka 22. do petka, 26. kolovoza, dio studenata dizajna sudionika radionice i jedan voditelj radionice u suradnji s posjetiteljima dizajnirati i izrađivati pet složenijih mobila većih dimenzija.

Prijave na radionice te više informacija o programu mogu se pronaći na stranici http://spancirfest.com/radionice/