Zbog opasnosti od poplava zasjedao Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Ogulina

Zbog obilnih kiša koje su uzrokovale porast vodostaja rijeke Dobre i opasnosti od mogućeg izlijevanja vode iz korita rijeke Dobre i Đulinog ponora, gradonačelnik i predsjednik Stožera Jure Turković sazvao je sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje.

U analizi stanja vodotoka rijeke Dobre iznesen je podatak da je vodostaj rijeke Dobre od jučer od 13,00 sati do danas do 2,00 sata po ponoći vodostaj rastao i dosegao kritični nivo te se približio nivou vode iz 1999. godine.

Na sreću,zbog smanjenja padalina vodostaj je u opadanja te nema trenutne opasnosti od izlijevanja vode iz korita. Sve raspoložive snage Javne vatrogasne postrojbe, Hrvatske gorske službe spašavanja Ogulin, Crvenoga križa su u pripravnosti kao i HE Gojak koja je preventivno ispraznila akumulacije jezera Sabljaci i Bukovnik te je u punom pogonu proizvodnje kako bi se smanjio nivo vode. Prema izjavi direktora Vodovoda i kanalizacije Zdravka Paušića nema zagađenja vode za piće, a o eventualnim promjenama građani će biti obaviješteni.
Nakon sjednice članovi Stožera obišli su područja Turkovića, Vučića, Zagrada, Žegara, Podvrha, Lomosta, Proca, Prapuča, naselja koja su najugroženija i kojima prvima prijeti poplava. (Grad Ogulin)