Zlatar: 90 tisuća kuna za pametne ploče i informatičku opremu u školama

Nakon što su u proračunu za ovu godinu udvostručili sredstva za studentske stipendije – sa 50 na 100 tisuća kuna, Grad Zlatar izdvojio je dodatnih 90 tisuća kuna za opremanje škola na svom području. Osnovna škola Belec, Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar i Srednja škola Zlatar dobile su, tako, svaka po 30 tisuća kuna za nabavu opreme koja im je potrebna.

Osnovna škola Belec nabavila je tako, donosi tako portal zagorje.com, svoju prvu pametnu ploču i klima uređaj,  od Grada Zlatara za dodatno opremanje. Belečka se škola tako opremila prvom 'pametnom' pločom i klima – uređajem, OŠ Ante Kovačića također je kupila 'pametnu' ploču, a ostatkom novca će financirati rad tamburaškog orkestra, šivanje narodnih nošnji za folklornu skupinu, sufinanciranje tiskanja školskog lista i organizaciju domaćinstva u državnom projektu 'Čitajmo zajedno, čitajmo naglas – zaboravljene knjige'. Srednja škola Zlatar za ove je novce, pak, nabavila nova računala za informatičku učionicu.

'Sretna sam i zadovoljna što Grad konačno ima sredstva koja može uložiti i za dodatne stvari, a ne samo za komunalne radove. Želja nam je da svi građani, a posebno djeca i učenici na našem području žive što kvalitetnije. Želimo da naši učenici u današnje vrijeme budu informatički pismeni i da imaju ono što imaju djeca u školama u velikim gradovima. Nadam se da ćemo uspjeti odvojiti sredstva i ove godine, da se škole, osim sa sredstvima Županije, još bolje opreme i osuvremene', ističe gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Podsjetimo, Grad Zlatar je u mandatu gradonačelnice Auguštan Pentek ponovo počeo sufinancirati udžbenike osnovnoškolcima, i to prve godine po dohodovnom cenzusu, dok je za ovu školsku godinu Grad financijski pomogao svim osnovnoškolcima, i to s 200 kuna za niže razrede i 300 kuna za više. Ukupno su za udžbenike u proračunu osigurali 180 tisuća kuna. Uz to, prošle su godine uveli i školu plivanja za djecu trećih razreda, sufinanciraju pomoćnika u nastavi, školski prijevoz, te sudjelovanja učenika na Novigradskom proljeću. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)